GÜNDEM

Meclis 1 Ekim'de açılacak, ekonomi gündemde!

TBMM, 1 Ekim'de açılıyor. Ekonomi başta olmak üzere emeklilik reformu, yeni vergi düzenlemeleri ve bütçe görüşmeleri meclisin ana gündemi olacak.

Abone Ol

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yasama döneminde sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu bir anayasa için siyasi partilere ziyaretler yapılacağını söyledi. Güler, yeni yasama döneminde mecliste ele alınacak konular ve kanun tekliflerine dair açıklamalarda bulundu.

28. yasama döneminde gündemde neler var?

Güler, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlamasıyla birlikte Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk olarak görüşüleceğini, ardından tüketici haklarını koruma ve 9. Yargı Paketi'ne ilişkin yasa tekliflerinin gündeme geleceğini belirtti. Siber güvenlik konusundaki gelişmelere de dikkat çeken Güler, bu alanda yeni bir yasa teklifi hazırlandığını ve altyapı güvenliği, veri koruma gibi konularda kurumsal yapılanmaya gidileceğini söyledi.

İklim değişikliği ve rekabet kanunları gündemde

İklim değişikliği ile karbon salınımına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Güler, Avrupa Birliği ülkelerinin raporlarına dikkat çekerek karbon salınımının vergilendirilmesine yönelik düzenlemeler yapılacağını ifade etti. Rekabet Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle internet üzerinden hizmet sunan büyük şirketlerin rekabet koşullarını ihlal edip etmediklerinin denetleneceğini aktaran Güler, ilgili düzenlemelerin yakın dönemde gündeme alınacağını söyledi.

Emeklilik sistemine reform hazırlığı

Güler, 2025 yılında emekli olacakların aylıkları konusundaki değerlendirmelerde, henüz kesinleşmiş bir düzenlemenin olmadığını ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Otomatik Katılım Sistemi'ne (OKS) ilişkin olarak da işveren katkısının sağlanacağı ikinci basamak emeklilik sisteminin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Yeni anayasa çalışmaları

Güler, yeni bir anayasa metni oluşturmak için siyasi parti gruplarının katkısının önemli olduğunu vurgulayarak, toplumun her kesiminin sürece dahil olmasının hedeflendiğini belirtti. Değişik zamanlarda siyasi partilere yapılacak ziyaretlerle, sivil, demokratik ve çoğulcu bir anayasa hazırlığı için ilk adımların atılacağını söyledi.