A1 Capital'in günlük bülteninde Türkiye'deki önemli şirketlerin çeşitli sektörlerdeki gelişmeleri ve projeleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Enerji, sanayi, finans ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren bu şirketler, yatırımları ve stratejik hamleleri ile dikkat çekiyor.

ALFAS: GES Projesi Tamamlandı ve Üretime Başladı

Alfa Solar Enerji (ALFAS), Afyon’un Sandıklı ilçesinde kurulumunu tamamladığı 17.000 kWp güce sahip güneş enerji santralinin geçici kabulünü 20 Ağustos 2024 tarihinde yaptı. Bu santralin yıllık 26 milyon kWh elektrik üretmesi ve yaklaşık 100 milyon TL tasarruf sağlaması hedefleniyor.

ARSAN: Akedaş’a Kefalet Verdi

Arsan Tekstil (ARSAN), %27,50 oranında iştiraki olan Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin kullanacağı 350 milyon TL tutarındaki banka kredisine, şirketteki payı oranında kefalet verdi.

CELHA: Tahsisli Sermaye Artırımı Satışı Gerçekleşti

Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş. (CELHA), sermaye artırımı suretiyle ihraç edilecek paylarının tahsisli satışını 21 Ağustos 2024 tarihinde tamamladı. Satış işlemleri A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirildi.

GEDIK: Inveo Ventures’a Sermaye Avansı Verdi

Gedik Yatırım (GEDIK), %15'ine sahip olduğu Inveo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye, ileride yapılması planlanan sermaye artırımı için 11 milyon TL sermaye avansı verdi.

GIPTA: Kamu İhalesi Kazandı

Gıpta Ofis Kırtasiye (GIPTA), Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan 411,9 milyon TL tutarındaki ihaleyi kazandı ve sözleşme imzalandı.

KLKIM: Kredi Derecelendirme Notu Aldı

Kale Kimya (KLKIM), JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan kredi derecelendirmesi sonucunda AA (tr) uzun vadeli ulusal kredi rating notu aldı. Görünüm stabil olarak belirlendi.

KLSYN: Yurtdışı İhale Kazandı

Kaleseramik (KLSYN), yurtdışında yürüttüğü bir tefrişat malzemeleri alımı ihalesinde 280 milyon TL'lik baz bedelle 1. oldu. Şirket, sözleşme imzalanması için davet bekliyor.

KTLEV: Sermaye Artırımına Gidiyor

Kent Gıda (KTLEV), kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon TL'den 7,5 milyar TL'ye çıkarmak üzere sermaye artırımına gitme kararı aldı ve ilgili başvurularını yaptı.

MEGAP: Konkordato Talebi ve Yakın İzleme Pazarı'na Alındı

Mega Polietilen (MEGAP), konkordato talebi üzerine mahkemeden geçici mühlet kararı aldı. Şirketin payları 20-21 Ağustos tarihlerinde işlem sırasının kapalı kalmasının ardından Yakın İzleme Pazarı'nda yeniden işleme açılacak.

PENGD: Yatırım Teşvik Belgesi Onaylandı

Penguen Gıda (PENGD), GES projesi için 113,4 milyon TL tutarındaki Yatırım Teşvik Belgesi'ni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylattı. Teşvik belgesi, çeşitli vergi indirimleri ve sigorta primi desteklerini içeriyor.

PRKME: Konya Ilgın'da Kömür Kaynağı Revize Edildi

Park Elektrik (PRKME), Konya Ilgın'daki maden sahalarında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda kömür kaynağını 193,7 milyon ton olarak revize etti. Bu kaynağın 104,2 milyon tonu "Ölçülmüş" ve "Belirlenmiş" kategorilerinde sınıflandırıldı.

RUBNS: Yeni Fabrika Yatırımı

Rubenis Tekstil (RUBNS), 100 milyon dolar yatırım bedeli ile Türkiye’nin en modern entegre kumaş fabrikasını kurdu. Fabrika, günlük 50 ton kumaş üretim kapasitesine sahip.

QNBFL: Sorunlu Varlık Portföyü Satışı Tamamlandı

QNB Finans Leasing (QNBFL), 136,2 milyon TL tutarındaki sorunlu varlık portföyünü Ortak Varlık Yönetim A.Ş.'ne satış ve temlik etti.

Editör: Halit Alptekin