A1 Capital'in günlük bülteninde, piyasalara yön verebilecek önemli şirket haberleri ve pay alım satım işlemleri öne çıkıyor. Bülten, yatırımcıların dikkatle takip ettiği gelişmeleri detaylı bir şekilde sunarak piyasaların nabzını tutmaya devam ediyor.

ASGYO'dan Yeni İnşaat Sözleşmesi

ASGYO, Gaziantep Şahinbey'de bulunan arsası için daha önce feshedilen kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ardından, grup şirketlerden Asce Konut ile yeni bir "Taşınmaz Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" imzaladı. Bu anlaşma ile inşa edilecek bağımsız bölümlerin %45'i ASGYO'ya, %55'i ise Asce Konut'a ait olacak.

ATEKS'de Davacı İstinafa Başvurdu

ATEKS'te azınlık pay sahiplerinin, yönetim kurulu kararının iptali ve şirkete denetim kayyımı atanması talepli açtığı davada, mahkemenin kayyım atanması talebini reddetmesi üzerine, davacılar istinaf yoluna başvurdu.

ebebek Ziyaretçi Sayıları Artışta

EBEBK, Ağustos 2024'te mağaza ziyaretçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre artarak 4.116.973'e ulaştığını açıkladı. İnternet sitesi ziyaretçi sayısında ise hafif bir düşüş görülse de, toplamda 86 milyonun üzerinde ziyaretçi rakamına ulaşıldı.

Emlak Konut'tan Yeni Proje Gelişmeleri

Emlak Konut (EKGYO), Muğla Milas'taki arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı projesi ihalesinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. İhaleye 23 istekli katıldı ve ikinci oturumun detayları ön yeterlilik değerlendirmelerinin ardından duyurulacak.

Galatasaray'da Transfer Gelişmeleri

Galatasaray (GSRAY), futbolcular Sergio Miguel Relvas de Oliveira ile sözleşmesini karşılıklı olarak sona erdirdi. Ayrıca, Victor James Osimhen'in Napoli'den bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşma sağlandı ve oyuncuya sezonluk 6 milyon Euro ücret ödenecek.

Migros'tan Yeni Mağaza Açılışları

Migros (MGROS), Ağustos ayında 35 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 3.537'ye çıkardı. Açılışlar arasında Migros, Migros Jet, Macrocenter ve Mion mağazaları ile iki yeni dağıtım merkezi de bulunuyor.

PLTUR Araç Kiralama Sözleşmesi İmzaladı

PLTUR, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen araç kiralama ihalesini kazanarak, 56.784.975 TL + KDV bedel üzerinden 15 aylık bir sözleşme imzaladı. İşin başlama tarihi 1 Ekim 2024 olarak belirlendi.

PASEU'dan Yeni Demiryolu Taşımacılığı

PASEU, Bilecik'te kurulu yerli bir çimento üreticisinin ürünlerini Sırbistan'a demiryolu ile taşımaya başladı. Aylık 25 bin ton taşımayı hedefleyen şirket, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına uygun çalışmalarını sürdürüyor.

Şeker GYO'dan Yeni Protokol

SEGYO, Şeker Kule ofis katlarının konut/rezidans dönüşümü projesi kapsamında, sosyal donatı ve hizmet alanlarının geliştirilmesine yönelik yeni bir protokol imzaladı. Proje, mobilyalı konutların satış hızını ve hasılatını maksimize etmeyi hedefliyor.

SKTAS Sermaye Artırımına Gidiyor

SKTAS, mevcut 350 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar TL'ye çıkarmaya ve süresini 2024-2028 yılları için 5 yıl daha uzatmaya karar verdi.

Pay Alım Satım Haberleri

KRDMA: Azimut Portföy Yönetimi, Kardemir (A Grubu) paylarında 567.644 adet satış işlemi gerçekleştirdi ve pay oranını %4,90'a düşürdü.

RTALB: Bank of America, RTA Laboratuvarları paylarında 2.385.354 adet net satış yaptı ve pay oranını %4,788 seviyesine çekti.

VERTU: Verusa Holding, Verusaturk Girişim Sermayesi paylarında alış işlemleri gerçekleştirdi ve %62,21 sınırına ulaştı.

Editör: Halit Alptekin