A1 Capital'in günlük bülteninde yer alan şirket haberleri, birçok sektör için önemli gelişmeleri ortaya koydu. Elektrik üretiminden maden işletmeciliğine, araç kiralamadan finansal yatırımlara kadar birçok alanda yaşanan son gelişmelere göz atalım.

Aydem elektrik üretiminde düşüş yaşadı

Aydem Yenilenebilir Enerji, Ağustos 2024 dönemine ait net elektrik üretim verilerini açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 187 GWh olan üretim, bu yıl %21’lik bir düşüşle 147 GWh’ye geriledi. Bu yılın en düşük üretim rakamı olan Ağustos ayı, yılın ilk 8 ayında %1 düşüşe yol açtı.

Çelik Halat, tarım arazisi satışını tamamladı

Çelik Halat (CELHA), Malatya Yazıhan bölgesindeki 229.650 m² susuz tarım arazisinin 35.050.000 TL bedelle satışını gerçekleştirdi. Tapu devri tamamlanarak, tutar nakden tahsil edildi.

CVK Maden ruhsat süresini uzattı

CVK Maden (CVKMD), T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan aldığı izinle Çanakkale ve Balıkesir'deki maden ruhsatlarının süresini 2034 ve 2035'e kadar uzattı. Şirketin IV. Grup maden işletme ruhsatları için gerekli izinler verildi.

Escar, Mitsubishi Electric'le anlaşma yaptı

Escar (ESCAR), Mitsubishi Electric Turkey Elektrik Ürünleri A.Ş. ile uzun dönem araç kiralama hizmeti için 94 araç ve 125.722.333 TL (KDV hariç) tutarında yatırım yapacak. Projenin tamamlanmasıyla 36 aylık süreçte şirketin kiralama cirosuna 154.075.550 TL (KDV hariç) etkisi bekleniyor.

GLRYH, sermaye artırımına katıldı

GLRYH'nin bağlı ortaklıkları İCG Finansal Danışmanlık A.Ş. ve Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Velar Makine ve Kimya Sanayi A.Ş.'nin sermaye artırımına katıldı. İCG, sermayenin %45'ine, Pardus GSYO ise %5'ine iştirak edecek.

GLCVY, Akbank portföy ihalesini kazandı

Global Yatırım Holding (GLCVY), Akbank’ın 683,44 milyon TL anapara büyüklüğündeki 2 bireysel portföyünün ihalesini kazandı. Alacakların devir işlemleri 27 Eylül'de tamamlandı.

Klimasan'dan Özbekistan ve Batı Afrika yatırımı

Klimasan (KLMSN), Özbekistan'da Artel Electronics Manufacturing LLC ile ticari faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla işbirliği anlaşması yaptı. Şirket ayrıca, Batı Afrika'daki Metalfrio West Africa Limited şirketini tasfiye etti.

Özderici GYO, turizm tesisi satın aldı

Özderici GYO (OZKGY), Antalya Kemer'deki turizm tesisini 625.360.000 TL bedelle satın alma işlemini tamamladı. Satın almanın detayları gizlilik kapsamında ertelenmişti.

Konya Ilgın Elektrik Üretim lisans davası sürüyor

Park Elektrik (PRKME) bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim'in 49 yıllık elektrik üretim lisansı iptaline ilişkin davada istinaf başvurusu reddedildi. Dava temyiz sürecine taşındı.

Polisan Kimya’dan pay geri alım planı

Polisan Kimya (PCILT), pay geri alım programını 2023 genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunacak.

TARKM sigorta poliçesini güncelledi

Tarım Kredi Birlik (TARKM), Yönetici Sorumluluk Sigortası poliçesini bir yıl süreyle yenileyerek toplam sorumluluk limitini şirket sermayesinin %25'ini aşacak şekilde güncelledi.

Pay alım satım haberleri dikkat çekiyor

  • Abdulkadir Konukoğlu, ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ASGYO) paylarında 11,41 - 11,50 TL aralığında alış işlemi yaptı ve payları %50,02 sınırına ulaştı.

  • Musa Topbaş, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS) paylarıyla ilgili alış işlemi yaparak pay oranını %0,1318’e çıkardı.

  • İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş., Batısöke Söke Çimento Sanayii T.A.Ş. (BSOKE) ve Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. (BTCIM) paylarında hareketlilik yaşadı.

  • Adesa Mağazacılık, Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DESA) paylarında 30.000 TL nominal tutarlı alış işlemi yaptı.

  • Musa Topbaş, Ebebek Mağazacılık A.Ş. (EBEBK) paylarında 119.184 TL nominal tutarlı alış işlemi yaptı ve payları %16,04’e yükseldi.

  • Memişoğlu Tarım Ürünleri Ltd. Şti., Tat Gıda Sanayi A.Ş. (TATGD) paylarında 355.000 TL tutarında alış işlemi gerçekleştirdi.

  • Verusa Holding A.Ş., Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VERTU) paylarında 25.352 TL nominal tutarlı alış işlemi yaparak paylarını %62,88'e çıkardı.

Editör: Halit Alptekin