A1 Capital'in 17 Eylül 2024 tarihli günlük bülteni, birçok önemli şirket haberini ve pay alım satım işlemlerini içeriyor. Bültende öne çıkan gelişmeler arasında, şirketlerin büyüme stratejileri, yatırımlar ve çeşitli anlaşmalar dikkat çekiyor. İşte detaylar:

Şirket Haberleri

AGROT: Şirket, %70 oranında sahip olduğu bağlı ortaklığı Profert Yüksek Teknoloji Gübre ve Zirai Üretim A.Ş.'nin kalan %30'luk hissesini satın alarak, Profert'i %100 bağlı ortaklığı haline getirdi.

CELHA: Malatya Yazıhan bölgesinde daha önce satın alınan 229.650 m² susuz tarım arazilerinin satışına karar verildi.

CLEBI: Endonezya'da hizmet verdiği havalimanlarında gerçekleştireceği yatırımlar çerçevesinde, %99'una sahip olduğu PT. Prathita Titiannusantara ve PT Celebi Aviation Indonesia şirketlerinin sermaye artırımlarına iştirak edecek.

GENTS: Gentaş Kimya'nın toplam 76.125.000 TL nominal değerli hamiline yazılı paylarının halka arz edilmesi kararlaştırıldı ve bu amaçla SPK'ya başvuru yapıldı.

GSRAY: "meritking.news" markası tanıtımı için imzalanan sözleşme, şirkete iletilen bilgi ve belgeler netleşene kadar askıya alındı.

KLRHO: Generali Türkiye Sigorta A.Ş.'nin çoğunluk hisselerinin satın alınmasına ilişkin Hisse Devir Sözleşmesi (HDS) 17 Eylül 2024 tarihinde imzalandı.

KONTR: Pomega Enerji Depolama Teknoloji A.Ş. için Mediterra Capital Management Limited ile yapılan Mutabakat Zaptı, sermaye yatırımına yönelik anlaşma sağlanamadığı için sonlandırıldı.

PAPIL: Borsa İstanbul’da işlem gören paylarına ilişkin geri alım işleminin güncellenmesine karar verildi.

SMART: Smartiks Yazılım A.Ş. ve CarrefourSA arasında 14 milyon TL değerinde Bilgi Teknolojileri Destek Hizmet sözleşmesi imzalandı.

SUMAS: Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayii A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların bir kısmı, Ayşe Ekşioğlu, Yakup Kaan Ekşioğlu ve Koray Ekşioğlu'na devredildi.

VERUS: Şirketin bağlı ortaklığı Standard Boksit İşletmeleri A.Ş., 3.168.750 USD tutarında boksit cevheri ihracatına yönelik sözleşme imzaladı.

Pay Alım Satım Haberleri

ARZUM: Osman Torun, Arzum Elektrikli Ev Aletleri payları ile 48-48,88 TL fiyat aralığından 59.000 TL tutarında alış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte Arzum'daki payları %5,647 sınırına ulaştı.

FORMT: Mustafa Sezen, Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş. payları ile 3,85-3,90 TL fiyat aralığından 2.857.494 TL tutarında satış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle Formet'teki payları %11,589'a ulaştı.

KRVGD: Aydın Çelik, Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile 2,28-2,33 TL fiyat aralığından 300.000 TL tutarında satış işlemi yaptı ve payları %9,26 sınırına geldi.

SUMAS: Hilmi Evin Ertür, Sumaş Suni Tahta ve Mobilya Sanayii A.Ş. paylarından 3.716.914,99 TL nominal tutarlı satış gerçekleştirdi. Yakup Kaan Ekşioğlu ve Koray Ekşioğlu da şirketteki paylarını %19,90 seviyesine çıkardı.

UNLU: Mahmut Levent Ünlü, Ünlü Yatırım Holding A.Ş. payları ile 13,07 TL fiyattan 1.750.000 TL tutarında satış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlem sonrası Ünlü'nün sermayedeki payı %57,71'e düştü.

Editör: Halit Alptekin