A1 Capital'in günlük bülteninde, Türkiye'deki önde gelen şirketlerin önemli gelişmeleri ve güncel haberleri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin faaliyetlerine dair detaylı bilgilere yer verilen bültende, prim üretimi artışından yeni yatırım kararlarına kadar birçok başlık öne çıktı.

AGESA: Prim Üretiminde Yüzde 101 Artış

AGESA, 2024 yılı başından bu yana gerçekleştirdiği prim üretimiyle dikkat çekti. Şirket, 01.01.2024 - 31.07.2024 dönemine ait prim üretiminin toplamda 7,728,014,037 TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %101 oranında bir artışa işaret ediyor. Hayat sigortası alanında 7,584,783,406 TL, hayat dışı sigortada ise 143,230,631 TL prim üretimi gerçekleştiren AGESA, sigorta sektöründeki güçlü performansını sürdürüyor.

FONET: Azerbaycan’da Yeni Şube Açıyor

FONET Bilgi Teknolojileri, pazar araştırması ve iş olanaklarını artırmak amacıyla Azerbaycan’da yeni bir şube açma kararı aldı. Şirketin büyüme stratejisi kapsamında attığı bu adım, uluslararası pazardaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

GLYHO: Başkent Doğalgaz Davasında Gelişme

Global Yatırım Holding (GLYHO), 2008 yılında katıldığı Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesi nedeniyle devam eden hukuki süreci hakkında yeni gelişmeleri paylaştı. Şirket, davanın 2023 yılında Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından lehine bozulduğunu duyurdu. Bu gelişmenin, 2013 yılında ödenmiş olan 50 milyon ABD Doları tutarındaki teminat mektubunun iadesine yönelik sürecin devam ettiğini gösterdiği belirtildi.

KOZAL: Kayseri’de Yeni Altın Projesi Başladı

Koza Altın İşletmeleri (KOZAL), Kayseri-Nevşehir illerinde bulunan Kaşköy açık ocak cevher üretim alanı ve Himmetdede işletmesine ünite eklenmesi projesi için ÇED sürecini başlattı. Proje kapsamında, yaklaşık 2,6 milyon ton altın cevheri çıkarılması ve 11 ton altın üretilmesi hedefleniyor.

KRVGD: Elektrik Depolama Şirketi Kuruldu

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KRVGD), enerji yatırımlarını genişletmek amacıyla "Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği" kapsamında yeni bir şirket kurdu. CRY Cereyan Elektrik Depolama A.Ş. ismiyle kurulan şirket, elektrik depolama faaliyetlerinde bulunacak.

TSPOR: Yeni Transfer Anlaşması

Trabzonspor (TSPOR), Ukraynalı futbolcu Arsenii Batahov ile 4+1 yıllık bir anlaşma sağladı. Anlaşma çerçevesinde futbolcuya, 2024/2025 sezonunda 648,500 Euro garanti ücret ödenecek. Sözleşme süresi boyunca futbolcuya yapılacak toplam ödeme, kulüp opsiyonunun kullanılması durumunda 882,000 Euro’ya kadar çıkacak.

Pay Alım Satım Haberleri

DCT Trading Dış Ticaret A.Ş.'nin paylarıyla ilgili olarak Bank of America Corporation iştiraki Merrill Lynch International tarafından net 4,482,547 adet pay satışı gerçekleştirilirken, Erdal Bulut, METEMTUR Yatırım A.Ş. paylarında 40,000 LOT alış işlemi gerçekleştirdi.

Sermaye Artırım Haberleri

Skyline Uranium ve Yesil Gayrimenkul, sermaye artırımı kararlarını açıkladılar. SKYLP, sermayesini %1000 oranında bedelsiz olarak artırırken, YESIL %200 oranında bedelli artırıma gitme kararı aldı.

Editör: Halit Alptekin