A1 Capital'in günlük bülteninde paylaşılan önemli şirket haberleri arasında dikkat çeken gelişmeler yer aldı. İşte öne çıkan başlıklar:

Nanox Kimyasal Ürünler'in KKTC ile Distribütörlük Anlaşması

AKYHO, bağlı ortaklığı Nanox Kimyasal Ürünler San. ve Tic. A.Ş. ile KKTC'de yerleşik bir şirket arasında OXİNAX ürününün pazarlama ve satışı konusunda distribütörlük sözleşmesi imzaladı. OXİNAX, dezenfektan grubu içinde bakteri, virüs ve mantarların yok edilmesinde etkin bir çözüm sunuyor.

Ebebek'ten Satış Rekorları

EBEBK, Temmuz 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından toplam 7.519.616 ürün satışı gerçekleştirdi. Bu sayı, Temmuz 2023'e göre önemli bir artış gösterdi. 2024'ün ilk yedi ayında toplam ürün satışı 52.319.768 olarak gerçekleşti.

Eczacıbaşı Monrol'un Pay Devri Süreci

ECILC, Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %50'lik payının Curium International Trading B.V. tarafından satın alınması için Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alındığını bildirdi. Bu süreç, ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde devam ediyor.

PARSAN'dan Önemli Ortaklık
PASEU, Azerbaycan merkezli NB Holdinq ASC ile ortaklık kurma sürecini tamamladı. Bu kapsamda, Terminal Management şirketinin %50 hissesi satın alındı ve tescil edildi. Ortaklık, liman ve lojistik merkez işletmeciliği gibi önemli fırsatlar sunacak.

TSKB'nin Deprem Bölgesi İçin Finansman Anlaşması

TSKB, ITFC'den 50 milyon ABD Doları tutarında finansman anlaşması imzaladı. Bu fon, doğu ve güneydoğu bölgelerinde 2023 Şubat ayındaki depremlerden etkilenen illerdeki ekonomik faaliyetlerin yeniden inşa edilmesi için kullanılacak.

Pay Alım Satım Haberleri

ONRYT, Bank of America Corporation'ın iştiraki Merrill Lynch International tarafından 1.118.804 adet net pay satın alımı gerçekleşti. RUBNS, Hedef Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından 230.000 TL nominal hisse satışı yapılarak %10 sınırının altına düşürüldü.

Editör: Halit Alptekin