A1 Capital'in 4 Ekim 2024 tarihli günlük bülteninde, şirketlerin finansal ve stratejik kararlarına dair önemli gelişmelere yer verildi. Şirket alım iptalleri, ruhsat yenilemeleri, birleşme işlemleri ve kredi yapılandırmaları ile dikkat çeken gelişmelerin yanı sıra birçok şirkette pay alım-satım hareketliliği gözlemlendi. Aşağıda, detaylıca aktarılan şirket haberleri ve pay hareketleri öne çıkmaktadır.

Şirket Haberleri

Atlantis Yatırım Holding A.Ş. (ATSYH): Deeptech Universe Savunma ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. ile olan alım sözleşmesi, dünya ve bölgesel ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak iptal edildi. Görüşmelerin uygun şartlarda yeniden başlaması konusunda anlaşma sağlandı.

CVK Madencilik (CVKMD): Şirket, Kayseri’de bulunan iki IV. Grup arama ruhsatını aldı. Bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.’nin Bursa’daki krom sahası ruhsat süresi 2033 yılına kadar uzatıldı.

CW Enerji (CWENE): Şirketin Ereğli Organizasyon İnşaat Hayvancılık Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşme sürecinde güncellemeler yapılmış olup, SPK incelemesi devam etmektedir.

Eupower (EUPWR): Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından düzenlenen Kırklareli OSB TM yapım işi ihalesini 182.474.578 TL bedelle kazanan şirket, projenin kesinleşme kararını aldı.

Goodyear Lastikleri (GOODY): 500 milyon TL tutarındaki kredi, 2 Nisan 2025’e kadar uzatıldı. Yenilenen kredi faizi, bağımsız denetim raporuna göre belirlenmiştir.

ICUGS: Batkon Batarya Kontrol Teknolojileri A.Ş., yeni bir batarya sensör teknolojisi geliştirerek Türk Patent Kurumu'ndan patent aldı. Yeni teknoloji, batarya verimliliğini artırma potansiyeli taşıyor.

Inveo (INVEO): Inveo Alfa ve Inveo Beta'nın birleşmesi tamamlanarak Finveo Yatırım Holding A.Ş. adı altında tek çatı altında birleştirildi.

Kardemir (KRDMD): Çelikhane tesislerinde günlük 72 döküm rekoru kırarak yıllık 3 milyon ton sıvı çelik üretimi hedefine daha da yaklaştığını duyurdu.

Otokar (OTKAR): Romanya Savunma Bakanlığı'nın açtığı zırhlı araç ihalesinde şirket, sözleşme görüşmeleri için davet edildi.

PE Holding (PEHOL): Sümerpark AVM’nin kiralama çalışmalarında Osmanlı Gastronomi ile 5 yıllık kira anlaşması yapıldı.

Şişecam (SISE): ICRON'daki sermaye payı, sermaye artırımı ile %25,37'ye yükseltildi.

Pay Alım Satım Haberleri

Çemaş (CEMAS): Işıklar Holding, 3,37 TL fiyattan 21.860.000 TL nominal tutarlı alım gerçekleştirdi.

Ebebek (EBEBK): Musa Topbaş, 42,55 TL ortalama fiyattan 100.000 adet hisse alımı gerçekleştirdi.

Fuzul Gayrimenkul (FZLGY): 15,92 - 16,15 TL fiyat aralığından 200.000 TL tutarında satış işlemi yapıldı.

Global Yatırım Holding (GLYHO): Mehmet Kutman, 15,89 TL’den toplam 290.000 TL tutarlı alım yaptı.

Metemtur (METUR): Vural Bulut ve Erdal Bulut arasında gerçekleşen hisse devir işlemiyle şirket hisselerinde önemli değişiklikler yaşandı.

Odine Solutions (ODINE): Cengiz Avcı, 81,40 TL fiyatla toplam 60.000 TL nominal tutarda hisse alımı yaptı.

Orge Enerji (ORGE): Evli Fund Management Company Ltd., 73,15 TL'den 85.844 TL tutarında satış gerçekleştirdi.

Tekfen (TKFEN): Can Kültür Sanat İşletmeciliği, 47,40 TL fiyatla 1.725.239 TL tutarında alım yaptı.

Verusaturk (VERTU): Verusa Holding, 40,18 TL fiyat aralığında 12.763 TL nominal tutarlı alış işlemi yaptı.

Viking Kağıt (VKING): Yaşar Dış Ticaret A.Ş., 31,12 TL fiyatla toplam 100.275 TL nominal tutarlı satış işlemi yaptı.

Editör: Halit Alptekin