A1 Capital'in günlük bülteninde önemli şirket haberleri paylaşıldı. ADGYO, Alarko, Doğan Holding, Efor Çay, Hektaş ve Inveo'nun son gelişmeleri öne çıktı.

ADGYO'nun Manisa Projesi

ADGYO, Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde yer alan arsalar üzerinde toplam 828 konut ve 24 işyeri içeren proje için Noran Yapı ile "Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" imzaladı. Proje tamamlandığında, şirket 367 konut ve 24 işyeri teslim alacak. İnşaat ruhsatının alınmasından itibaren proje süresi 48 ay olarak belirlendi.

Alarko'nun Tarım Yatırımı

Alarko'nun bağlı ortaklığı Alarko Tarım, Seraf Tarım ve Hayvancılık'ın 16.500.000 TL nominal değerli hisselerini 500.000 USD karşılığı Türk Lirası bedelle devraldı. Şirketin mülkiyetinde Eskişehir'de 101.000 m2 yüzölçümlü tarla bulunuyor.

Doğan Holding ve Believe International İşlemi

Doğan Müzik Yapım'ın %40'lık payı, Believe International tarafından 38.275.245 Euro bedelle satın alındı. İşlem, Rekabet Kurumu'na yapılacak bildirim dahil kapanış koşullarının tamamlanması durumunda gerçekleşecek.

Efor Çay ve Biggbrands Anlaşması

Efor Çay, Biggbrands ile yurtdışında online-offline B2B satış ve kurumsal müşterilere satış konusunda anlaşma imzaladı.

Hektaş'ın Özbekistan Yatırımı

Hektaş, Özbekistan'da 10 hektarlık arazi üzerine bitki koruma ürünleri üretim tesisi kurmak için 25 yıllık kira sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, süre bitiminde uzatma hakkını tanıyor.

Inveo'nun Birleşme Süreci

Inveo, küresel çapta yatırım yaptığı şirketleri tek çatı altında toplamak amacıyla Inveo Alfa ve Inveo Beta'yı birleştirerek Finveo Yatırım Holding'e dönüştürdü. Birleşme işlemi tamamlanarak dönüşüm sürecinin ilk adımı atıldı.

Editör: Halit Alptekin