A1 Capital’in günlük bülteninde, şirketlerin önemli faaliyetlerine dair detaylı bilgiler yer aldı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşanan Mpox salgınından yeni yatırımlara, halka arz planlarından devremülk satışlarına kadar geniş bir yelpazede güncellemeler dikkat çekiyor.

ANGEN: Maymun Çiçeği Salgınına Karşı Test Satışları Artıyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan Mpox salgını nedeniyle DSÖ küresel acil durum ilan etti. Anatolia'nın ürettiği Bosphore Maymun Çiçeği Virüsü Saptama Kiti v2, salgınla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Ağustos ayında, yurt dışı satışlarda 1.650 ve yurtiçi satışlarda 150 kit satışı gerçekleşti. Mevcut talep sınırlı olsa da, iki üretim tesisi yıllık 150 milyon test kapasitesine sahip.

BIGCH: Yeni Şubeler Açılmaya Devam Ediyor

BIGCH, 27 şehirdeki 120 şubesine ek olarak, Ağustos ayında Çorum Bigchefs'i açtı. Türkiye genelinde şube sayısını 28 şehre çıkaran şirket, aynı zamanda operasyonel verimlilik çalışmaları kapsamında Armutlu Buselik şubesini kapattı.

BRKVY: Tahsili Gecikmiş Alacak İhalesini Kazandı

BRKVY, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin tahsili gecikmiş alacak satışında 229,7 milyon TL anaparaya sahip bir portföyün ihalesini kazandı. İhaleye 18 varlık yönetim şirketi katıldı ve sonuçların kesinleşmesi finansal kuruluşun yönetim kurulu onayına bağlı.

BRSAN: Kuzey Amerika Projesinde Dev Anlaşma

Borusan Berg Pipe, WhiteWater Midstream iştiraki Blackcomb Supply Co ile Kuzey Amerika'daki Blackcomb Mainline Projesi için 363 milyon USD'lik bir sözleşme imzaladı. Teslimatların 2025 yılında yapılması planlanıyor.

DERHL: Soho Giyim’in Halka Arz Başvurusu

DERHL'nin bağlı ortaklığı Soho Giyim, 300 milyon TL'ye çıkarılan sermayesiyle halka arz izahnamesi için SPK ve Borsa İstanbul'a başvuru yaptı. Halka arzda şirket paylarının satışı söz konusu olmayacak.

EBEBK: Mağaza Sayısını Artırıyor

EBEBK, Ağustos ayında İstanbul'da açılan bir mağaza ile toplamda 255 mağazaya ulaştı. Şirket, 31 Ağustos itibarıyla Türkiye genelinde 245 geleneksel ve 10 mini mağazaya sahip.

KZBGY: Kızılbük Projesinde Satış Rekoru

Marmaris'teki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde, Ağustos ayında 359 devremülk satışı gerçekleştirildi. Proje genelinde toplam 28.025 devremülk satışı yapılmış olup, bu satışlardan KDV hariç 6,57 milyar TL ön satış cirosu elde edildi.

MEDTR: Sermaye Artırımı Kararı

MEDTR'nin %49 hissesine sahip olduğu S&Mohr İplik Fabrkaları, sermayesini 42,1 milyon TL'ye çıkarmak için sermaye artırımına gitme kararı aldı. Şirket, artırım için gerekli taahhüdü verdi.

TCKRC: Likidite Sağlayıcılık Anlaşması

TCKRC, paylarında oluşabilecek likidite sorunlarını gidermek için Piramit Menkul Kıymetler A.Ş. ile Likidite Sağlayıcılık anlaşması imzaladı. Anlaşma, Borsa İstanbul'un izniyle yürürlüğe girecek.

VRGYO: Kartal'daki Taşınmaz Satın Alındı

VRGYO, İstanbul Kartal’da 26.958,33 m2 yüzölçümlü taşınmazı 1,63 milyar TL bedelle satın aldı. Satın alma, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile imzalanan sözleşme sonrası gerçekleşti.

Pay Alım Satım Haberleri

METUR: Vural Bulut, 2 Eylül 2024 tarihinde Metemtur Yatırım Enerji Turizm ve İnşaat A.Ş. paylarıyla ilgili olarak 14,95 - 15,00 TL fiyat aralığından 100.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte, şirketteki payları %2,77 sınırına ulaştı.

SUMAS: Hilmi Evin Ertür, 2 Eylül 2024 tarihinde SUMAŞ SUNİ TAHTA VE MOBİLYA SANAYİİ A.Ş. paylarıyla ilgili olarak 355 TL fiyat aralığından 83 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte, şirketteki payları %60,75 sınırına ulaştı.

Editör: Halit Alptekin