A1 Capital'in günlük bülteninde öne çıkan şirket haberleri, yatırımcılar ve piyasa takipçileri için önemli bilgiler içeriyor. İşte detaylar:

Bayrak Geri Dönüşüm ve Garantiplast Birleşmesi Durdu

Bayrak Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BAYRK), Garantiplast Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşme sürecini durdurdu. Sermaye Piyasası Kurulu'nun eksik bilgi ve belgeler nedeniyle birleşme başvurusunu işlemden kaldırması, birleşme işleminin ertelenmesine neden oldu. Yeni bir yönetim kurulu kararı alınması durumunda, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla bilgilendirme yapılacak.

CVK Maden'den 56 Milyon TL'lik Satış Anlaşması

CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. (CVKMD), yurt dışındaki bir şirketle yaklaşık 56.071.000 Türk Lirası (1.700.000 USD) değerinde "Maden Cevheri Satışı" anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, şirketin uluslararası piyasalardaki varlığını güçlendirecek.

Esenboğa Elektrik'ten Kamuoyuna Açıklama

Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. (ESEN), konkordato kararı verilen Esenboğa Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile herhangi bir bağlantısının olmadığını duyurdu. Şirket, 308 MWp kurulu gücüyle yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmeye ve güçlü finansal yapısıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Global Yatırım Holding Tahsili Gecikmiş Alacakları Devraldı

Global Yatırım Holding A.Ş. (GLCVY), Fibabanka A.Ş.'nin tahsili gecikmiş alacak satışında, 41,99 milyon TL anapara büyüklüğündeki bireysel portföyün ihalesini kazandı. İhaleye konu alacakların devir ve temlik işlemleri tamamlandı.

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'ndan Finansman Sağlaması

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (HDFGS), iştiraklerinden Skyalp Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık A.Ş.’ne işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere 15.000.000 TL üst limitli yapılandırılmış finansman sağladı. Azami vade tarihi 31.12.2025 olarak belirlendi.

Kartonsan'dan Üretim Faaliyetlerini Durdurma Kararı

Kartonsan A.Ş. (KARTN), 1 nolu karton üretim hattında (KM1) üretim faaliyetini süresiz olarak durdurma kararı aldı. İleride başka bir tasarrufta bulununcaya kadar bu hattaki üretim faaliyetleri devam etmeyecek.

Kafein Yazılım'dan Pay Artırımı

Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. (KFEIN), bağlı ortaklığı Karmasis Bilişim Çözümleri Ticaret A.Ş.'nin %19'una tekabül eden 28.500 adet nama yazılı payını, 144.400.000 TL bedel ile satın alma kararı aldı. Bu işlemle birlikte Kafein Yazılım, Karmasis'teki payını artırmayı hedefliyor.

Editör: Halit Alptekin