Bahadır Kimya San. ve Tic. A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz onayı aldı. Halka arz kapsamında 10 milyon lot sermaye artırımı ve 6 milyon lot ortak satışı (Serkan Bahadır) gerçekleştirilecek. SPK'nın 2024/37 sayılı bülteninde yer alan bilgilere göre, halka arz büyüklüğü yaklaşık 816 milyon TL olacak.

Fon kullanımı ve halka arz detayları

Halka arzdan elde edilecek fonun %70-80'i hammadde tedariki, %20-30'u ise işletme sermayesi olarak kullanılacak. Halka arz, borsada sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek ve tamamen eşit dağıtım esasına dayanacak. Halka arzın liderliğini Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üstlenecek. Dağıtılacak pay miktarı ilerleyen aşamalarda tamamlanacak.

Fiyat istikrarı ve taahhütler

Bahadır Kimya, halka arz sonrasında 30 gün süreyle fiyat istikrarı sağlayacak. Brüt halka arz gelirinin %20'si bu amaçla kullanılacak. Ayrıca, ihraççı ve ortaklar, bir yıl boyunca pay satmama taahhüdünde bulunacak. Halka açıklık oranı %29,09 olacak.

Şirketin geçmişi ve faaliyetleri

Bahadır Şirketler Grubu, 1974 yılında Ankara'da kurulmuş olup, otomotiv sektörüne hizmet vermektedir. Grup, yedek parça bayilikleri ile büyüyerek 1997 yılında otomobil servisçiliğine başlamıştır. 2001 yılında Ankara'da madeni yağ ve antifriz üretecek fabrikasını kurarak sanayiciliğe adım atmıştır. 2003 yılında İç Anadolu Lastik Distribütörlüğü alarak otomotiv sektöründe bölgenin güçlü firmalarından biri olmuştur. Üretim ve satışta Qluk markası ile distribütörlük anlaşmaları yaparak tüm Türkiye’de dağıtım ağını oluşturmuştur.

Üretim ve genişleme

2009 yılında aerosol sprey üretimine başlamış olan Bahadır Kimya, geniş ürün grubu ve çeşitliliği ile sektörde önemli bir üretici konumuna gelmiştir. Artan müşteri talepleri doğrultusunda 5. Teşvik Bölge imkanlarına sahip Kırıkkale OSB'de yeni fabrika yatırımına başlamış ve 2013 yılında devreye almıştır. 2017 yılında 8,640 m²'si kapalı toplam 10,360 m² olan yeni fabrikasında faaliyetlerine başlamıştır.

Gelecek hedefleri

Halka arz ile elde edilecek fonların büyük bir kısmı hammadde tedarikine ayrılacak olup, kalan kısmı işletme sermayesini desteklemek için kullanılacaktır. Şirket, bu finansman ile üretim kapasitesini artırmayı ve yeni pazarlara açılmayı hedeflemektedir.

Editör: Halit Alptekin