A1 Capital'in günlük bülteninde, önemli şirket gelişmeleri ve pay alım satım haberleri dikkat çekti. Banvit Enerji'nin tasfiyesinden, TCELL'in yurt dışı iştirak devirlerine kadar birçok güncel bilgi, yatırımcıların radarına takıldı. İşte detaylar:

Banvit Enerji Tasfiyesi Tamamlandı

Banvit A.Ş.'nin %100 iştiraki olan Banvit Enerji ve Elektrik Üretim A.Ş.'nin tasfiye işlemleri, 09.09.2024 tarihi itibarıyla tamamlanarak Türk Ticaret Kanunu'na uygun şekilde ticaret sicilinden terkin edildi.

BJKAS: Aboubakar Hatayspor'a Transfer Oldu

Beşiktaş Futbol A.Ş., Vincent Pate Aboubakar'ın Hatayspor Kulübü'ne kesin transferi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Futbolcunun sözleşmesi karşılıklı olarak sona erdirildi.

Eczacıbaşı'ndan Kar Payı Ödemeleri

Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin 2023 mali yılı kar payı dağıtımında, ECILC'ye toplam 600.224.727,37 TL, ECZYT'ye ise 185.794.068,03 TL ödeme yapıldı.

LMKDC: Atıktan Türetilmiş Yakıt Yatırımı İçin Teşvik Belgesi

Liman Kimya ve Çimento A.Ş., Şanlıurfa Çimento Fabrikası'ndaki "Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Sistemi" yatırımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teşvik belgesi aldı. Bu yatırım, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik verimlilik açısından önemli kazanımlar sağlayacak.

METUR: Galvano Market ile Birleşme Görüşmeleri Başladı

Metemtur Yatırım Turizm ve İnşaat A.Ş., kimya ve yüzey işlem sektöründe faaliyet gösteren Galvano Market San. ve Dış Ticaret A.Ş.'nin aktif ve pasiflerini devir alarak birleşme amaçlı görüşmelere başladığını açıkladı.

OZATD: Gemi Tamir ve Bakım Anlaşması İmzalandı

OZATD, yurt dışında mukim bir firma ile 3.300.000 USD tutarında gemi tamir bakım ve onarım sözleşmesi imzaladı. Bu tutar, şirketin 2023 yılı hasılatının %4,42'sine denk geliyor.

TAVHL: Yolcu Sayısında Artış

TAV Havalimanları, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde hizmet verdiği yolcu sayısının, 2023'ün aynı dönemine göre %13 artış gösterdiğini bildirdi.

TCELL: Yurt Dışı İştiraklerin Devri Tamamlandı

TCELL, Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamını DVL Telecom'a devretti. Nihai satış bedeli olarak 524,3 milyon USD ödeme alındı.

TSPOR: Tonio Teklic Erzurumspor'a Kiralandı

Trabzonspor, Tonio Teklic'in Erzurumspor Kulübü'ne bedelsiz olarak geçici transferi konusunda anlaşmaya vardı.

TETMT: Faaliyet Konusu ve Unvan Değişiklikleri

TETMT, 04.09.2024 tarihinde Ticaret Sicili'nde tescil edilen unvan ve faaliyet konusu değişikliklerini, 09.09.2024 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

Pay Alım Satım Haberleri

CEOEM: Bank of America'nın iştiraki Merrill Lynch International, CEO Event Medya A.Ş. paylarında 116.799 adet net satış gerçekleştirdi.

FORMT: Ahmet Türker, Formet Metal ve Cam Sanayi A.Ş. paylarından 5.243.000 TL tutarında alım yaptı.

GENIL: Şükrü Türkmen, Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş. paylarında 5.000 TL nominal tutarlı alım gerçekleştirdi.

RTALB: Merrill Lynch International, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler A.Ş. paylarında 1.426.416 adet net satış yaptı.

VERTU: Verusa Holding A.Ş., Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. paylarından 29.360 TL tutarında alım gerçekleştirdi.

Editör: Halit Alptekin