A1 Capital'in yayımladığı günlük bültende, birçok şirketin stratejik hamlelerine dair önemli bilgilere yer verildi. İşte öne çıkan şirket haberleri:

ATSYH: Şirket, "Deeptech Universe Savunma ve Bilişim Teknolojileri A.Ş." ile imzaladığı hisse alım sözleşmesinin aynen devam ettiğini ve devir işlemlerinin 15 Ağustos 2024 tarihine kadar tamamlanacağını bildirdi.

BIMAS: Yönetim Kurulu, %100 bağlı ortaklığı olan Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi'nin, kayıtlı değeri üzerinden devralınarak şirket bünyesinde birleşmesi kararını aldı.

BIOEN: %100 bağlı ortaklığı olan Biotrend Ayvacık Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ön lisansını aldığı "Ayvacık Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi" projesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından üretim lisansı verildi.

GEDIK: Marbaş Menkul'ün halka arz başvurusu, mevcut piyasa koşulları nedeniyle geri çekildi. Şirket, gelecekte daha uygun piyasa koşulları oluştuğunda başvuruyu yenilemeyi planlıyor.

JANTS: Umurlu Fabrikası'nda 22 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında planlı bakım ve envanter kontrolleri nedeniyle üretime geçici olarak ara verilecek.

TAVHL: TAV Havalimanları'nın 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde hizmet verdiği yolcu sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 arttı.

TATEN: Tatlıpınar Enerji, Ağaoğlu Yenilenebilir Enerji Yatırım Holding AŞ'nin %11 payını daha alarak sermayesinin %51'ini temsil eden paylara sahip oldu.

TCELL: Ultia Teknoloji Yazılım ve Uygulama Geliştirme Ticaret A.Ş.'nin tasfiye edilmesi kararı alındı. Ultia'ya ait malvarlıkları, değerleme üzerinden Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş.'ye devredilecek.

TKFEN: Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Suudi Arabistan'da "Phosphate 3 Phase 1" projesine ait genel yapım işlerini üstlenmek üzere yaklaşık 235 milyon ABD Doları değerinde bir ihale kazandı.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ: DCTTR, METUR, ODINE ve ONRYT gibi şirketlerdeki önemli pay alım satım işlemleri de bültende yer aldı. Özellikle Bank of America Corporation'ın iştirakleri üzerinden yaptığı işlemler dikkat çekiyor.

Editör: Halit Alptekin