PİYASALAR

VİOP'ta satış baskısı geriledi, tepki alımları bekleniyor

VİOP endeksleri yoğun satış baskısıyla geriledi, global piyasalardaki olumlu hava ve teknik göstergeler tepki alımlarını tetikleyebilir.

Abone Ol

Dün güne geri çekilmeyle başlayan VİOP endeksleri, gün boyunca yatay bir seyir izlerken, kapanışa doğru yoğun satış baskısıyla düşüşe geçti. A1 Capital'in günlük bültenine göre, gece seansında gelen alımlarla toparlanma eğilimi gösterse de, endeksler günü %1,16 değer kaybıyla 10.867 seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan negatif kapanış serisi, son işlem gününde de devam etti.

ABD enflasyon verisi ve Fed beklentileri VİOP'u etkiliyor

Dün açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi, yıllık %2,5 ile beklentilere paralel geldi ve önceki %2,9’luk veriye göre geriledi. Bu düşüş olumlu olarak değerlendirilse de, çekirdek enflasyonun sabit kalması, Fed’in politika faizinde 25 baz puanlık bir indirim yapacağı beklentisini güçlendirdi. A1 Capital, Amerika ve Asya piyasalarının güçlü yükselişini pozitif bir gelişme olarak değerlendiriyor ve bu yükselişin VİOP’ta düşüş eğiliminde olan borsamıza da olumlu yansımasını bekliyor.

VİOP'ta teknik göstergeler aşırı satım bölgesinde

Ekim vadeli 30 sözleşmesi, dün bir kez daha eksi kapanış gerçekleştirirken, teknik göstergeler de negatif hareketini sürdürüyor. A1 Capital, dünya piyasalarındaki olumlu görünüm ve kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunmasının, VİOP’ta tepki alımlarını tetikleyebileceğini belirtti. Beklentilere göre, 10.840 seviyesinin üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Bu seviyenin altına düşülmesi durumunda 10.700 ve 10.500 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.

Tepki alımları ve direnç seviyeleri VİOP için önemli

A1 Capital, bazı kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satım bölgesinde olmasının tepki alımlarını destekleyebileceğini öngörüyor. Bu alımların gerçekleşmesi halinde, 11.111 ve 11.500 seviyeleri ilk ara dirençler olarak takip edilebilir. Bu seviyelere doğru hareket, VİOP’ta kısa vadeli toparlanma eğilimlerinin güçlenmesini sağlayabilir.