Asya hisse senetleri Çarşamba günü, Wall Street'in toparlanması ve ABD'deki resesyon endişelerinin yeniden değerlendirilmesiyle genel olarak yükselişteydi. Ancak Japon hisse senetleri, artan oynaklığın kaldıraçlı pozisyonları sıkıştırmasıyla düşüş yaşadı. Nikkei endeksi %0,6 düştü, bu oran Pazartesi günkü %13'lük düşüş ve Salı günkü %10'luk yükselişle karşılaştırıldığında nispeten küçük kaldı. JPMorgan analistleri, Japon hisselerindeki satış dalgasının neredeyse sona erdiğini belirtti. GPIF (devlet emeklilik fonu), piyasa mevcut seviyesinde kalırsa Eylül ayı sonuna kadar net alıcı haline gelebilir.

Yen Carry Trade Sistemi İstikrara Kavuşuyor

Yen carry trade sisteminin çözülmesi, piyasa çöküşünde itici bir güç oldu ancak yeniden istikrara kavuşuyor. Dolar %0,2 artışla 144,67 yen seviyesine çıktı. MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerini kapsayan en geniş endeksi %0,4 yükselirken, Kore hisseleri %0,8 değer kazandı. Nasdaq vadeli işlemleri %0,1 geriledi, S&P 500 vadeli işlemleri ise istikrar kazandı. EUROSTOXX 50 vadeli işlemleri %0,5, FTSE vadeli işlemleri %0,7, DAX vadeli işlemleri %0,3 yükseldi.

ABD Hazine Tahvilleri ve Faiz Oranları

ABD'de Hazine tahvil getirileri ikinci seansta da yükseldi. ABD 10 yıllık getirileri %3,908'e, iki yıllık getirileri %3,997'ye tırmandı. Piyasalar, Federal Rezerv'in acil faiz indirimi beklentilerini azalttı. ABD'de yaklaşan resesyona ilişkin korkular da ekonomik verilerin güçlü büyümeye işaret etmesiyle azaldı. Atlanta Fed'in GDPNow tahmini, GSYİH'nın %2,9 oranında seyrettiği yönünde.

Emtia ve Petrol Piyasaları

Altın fiyatları ons başına 2.386$ seviyesinde tutunurken, petrol fiyatları küresel talep endişeleri ve arz kesintileri riskiyle dalgalı seyretti. Brent petrol 76,30 dolara, ABD ham petrolü ise 72,94 dolara geriledi.

Editör: Halit Alptekin